Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Rockabilly Rumble Summer 2019

1 juni, 2019 18:00 - 23:59

200kr (Endast kontanter)

Rockabilly Rumble Summer

Då var det dags att presentera sommarens rockabilly-event i Vingåkers Folkets Park som vanligt!

Alla stånden med pilkastning, varmkorv mm. kommer att vara öppna. Det kommer att finnas två barer, en inne och en ute. I år kör vi på den klassiska originalscenen ute och vi kommer få besök av hela tre stycken rockabillyband! Ett från England, The Delray Rockets, ett helgrymt partyband, Roadkill Rockers från Sunne i Värmland och Big Walther & the SpruceBay Boys från Åkers styckebruk här i Sörmland. Läs mer om banden längre ner.

Som vanligt kommer tatuerare att finnas på plats för er som vill utöka era alster – eller för dig som vill pröva något nytt.

Entrén i år blir 200 riksdaler. Endast kontanter gäller.

Till barerna i parken fungerar både kort, kontanter och swish
Men i ENTRÉN gäller ENDAST KONTANTER.

Om allt går som vi vill så blir det även en veteranmoped-utställning med Kolvbultarna.

Camping finns att tillgå, men utan ström. Följ anvisningarna på plats.

Till de bilar som vill åka in i parken i sommar, så är det totalt förbud för att ta med alkohol in på området. Detta pga utskänknings- och polistillståndet. Det kommer att finnas värdar som kommer att kolla igenom bilarna innan de åker in i parken. Detta är en uppmaning, så ni vet vad som gäller på detta område. Ni som kommer att ha alkohol med er i bilarna, parkera bilen utanför parken.

Vi ser fram emot denna härliga träff för ett party i folkparken med likasinnade.

Det kommer att finnas en hel del försäljare. Vill ni sälja på detta event, hör av er till oss i god tid så berättar vi mer vad som gäller. Just nu försöker vi få till en pin-up tävling som kommer att gå att anmäla sig till, mer info kommer om det.

Det här är banden som spelar i år:

The Delray Rockets

Delray Rockets är ett tredelat bränsleinsprutade Rockabillyband från Midlands i England. Trots att de har en kärlek till alla genrer av Rockabilly, från vägen tillbaka till traditionella 50-talet till Neo Rockabilly, har de även en längtan att få driva genren ännu lite längre.
Tanken har varit att förstärka känslan från Neo Rockabilly-tiden på 80-talet och skapa en riktigt energisk “in the face” Rocabilly till den moderna tiden. Du kan nästan säga att de är Rock:et i Rockabilly. De tre medlemmarna har breda och varierade musikbakgrunder, med blandade influenser från tonåren ända fram till idag. Denna smältdegel av stilar skapade en form av musik som vi bara kan beskriva som “Hi Octane Rockabilly”. Du kan likna det med Hot Rodders-strippningen på en klassiker, vilket ger dig mer power, men ändå håller stilen hela vägen. Låt dig inte luras av den enkla sättningen på scenen, som består av en slap-bas, en Gretsch-gitarr och ett avtaget trumset. När förstärkarna blinkar och den första strängen slås an får du hålla hårt i hatten, så den inte blåser av.

Roadkill Rockers

Ett grymt rock’n’roll-band från Sunne i Värmland. De lirar sin egen tappning av rock’n’roll. Ni kommer att älska dem med sin underbara energi och sitt härliga sväng i låtarna. Ett tremannaband, men som ibland bjuder upp gäster för att lira med dem, vilket gör att det svänger ännu mer!

Big Walther & the SpruceBay Boys

Åkers styckebruks rockabillystjärnor! De började lira tillsammans 2014, då som kvartett, men sedan 2016 har de varit en trio. De kallas vanligtvis för ett rockabilly band, men ser sig själva mer som ett rock’n’roll/rythm&blues-band som kör både eget och covers och försöker ha ett så genuint sound som de bara kan.

Datum: Lördag 1 juni 2019

Tid: 18:00–01:00

Entré: 200kr/pers.

Endast kontanter gäller i entrén men till barerna i parken fungerar både kort, kontanter och swish.

Detaljer

Datum:
1 juni, 2019
Tid:
18:00 - 23:59
Pris:
200kr (Endast kontanter)
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/2334242110186995/

Plats

Vingåkers Folkets Park
Vikingavägen 38
Vingåker, 64333 Sverige
Webbplats:
www.vingakersfolketspark.se

Arrangör

Rockabilly Rumble Sörmland
Telefon:
070 521 38 07
Webbplats:
https://www.facebook.com/rockabillyrumblesormland/